cerita saya

My photo
sg. lalang, Bedong., kedah darul aman, Malaysia
Nama dlm i/c aku Nordiyana Bt Abdullah... Aku adalah anak ke-2 dr 4 adik-bradik... Status aku skrg: Berkahwin... Aku ni Giler2 skt... Hobi aku Suka m'lancong .. Slmt Dtg ke blog aku yg x sbrapa nie.... layarilah syurga duniaku nie utk knal siapa dri aku yg sbenarnya.... Harap korg akan t'hibur...

Followers

Saturday, 29 October 2011

Demam Oh Demam......

29 Oktober 2011.... hari nie 1st day anak aku demam campak....ianya dah mula menunjukkan tanda2 yg campak nak kuar.... kesian plak aku tgk dy....x tentu arah jgak la aku dibuatnya. Tp nak bt mcm mna..... sakit nie bkn blh dihalang... ianya dtg pun tanpa diduga kan..?? Terima je la... klu dah itu ketentuan-Nya....
Untuk keputusan lanjut... aku kna tggu esok jgak la bru blh tau yg Eisya nie btul2 demam campak @ x...???
nak ckap pun serba salah bt msa nie.... pikiran aku dah mula serabut nie..., mcm2 yg b'main dlm kepala otak nie... ... anak demam... keja menimbun.... umah b'sepah.... ermmmmm!!!! ntah la.... Yg pasti.... mama akan jga Eisya sebaik mgkin ok....
Mama & Abah syg Eisya k.... Moga cepat SEMBUH....!!!

Akhirnya......

Ok.... dlm kenyataan aku yg lpas aku ada ckp kan yg xde org pun nak celebrate birthday aku.... he...he... tp akhirnya msih ada antara mereka2 yg ingat kat aku.... mula2 bg surprise kek kecik je... aku pun terkejut jgak... ingatkan dah abih la kat situ.... rupa2nya ada lg surprise.... lpas selang beberapa minit lpas 2... muncul plak kek besar... adik2 aku ni siap nyanyi lagu happy birthday lagi,..... apa lg.... dgn tetiba ja air mata ni mengalir tanda rsa gembira dan terharu..... mna xnya.... seumur hidup nie 1th time sambut birthday.... malu pun ada gak maklumla....dah tua2 ni bru nak sambut.... 
tapi Alhamdulillah... aku b'syukur sgt sbb ada antara mereka2 ni yg ingatkan aku... time kasih ni aku nak tujukan khas bt ibu angkat t'cinta.... Pn.Hasliza Bt Mat & anak2 nya... Farah Bt Jamaludin n Siti Najihah Bt Jamaludin....
x lupa jgak pd adik2 yg lain... Siti Hafizah Bt Zulkafli.... wan, Wan Farhan, Adik Aa, Nabila dan smua yg t'libatlah... sbb x t'sebut kat sni... klu ada sesapa yg x t'sebut 2... harap maaf lah ye.. bkn b'makna x ingat tp cuma x t'sebut ja..... TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA.....!!

Thursday, 27 October 2011

BirthDay Yg x Mcm BirthDay

Selamat Ari Jadi.....ha...ha...ha... kesian kat aku.... punyala byk ucapan yg aku trima dr smua org.... tp x ada 1 pun ucapan dr org yg aku syg utk ucapkan HAPPY BIRTHDAY.....!! KNAPE ERK..??? Diorg dah lupakan aku ke..??? sdih giler hati ni bla d'kenangkan....Bkn aku nak mtak hadiah pun... just ucapan je... ssah sgt ke utk lafazkan ucapan 2..... klu nak d'ikutkan... aku x pnah lupa hari2 penting mcm ni dlm hidup aku.... blh d'katakan smua birthday ahli kuarga aku, aku ingat... siap bt ucapan & blikan kek lg... tp bla tiba hari aku... jgn kata sedara... suami s'diri pun lupa.... sayu je ati aku bla kenangkan smua ni... klu blh x payah nak ingat birthday2 nie... bt sakit ati je....

bkn byk yg aku mintak.... x mintak pun utk adakan itu ini..... just ucapan k.... UCAPAN....!!!!!!!
Sdih la bila d'kenang kan..... rsa mcm nak nangis ja.....