cerita saya

My photo
sg. lalang, Bedong., kedah darul aman, Malaysia
Nama dlm i/c aku Nordiyana Bt Abdullah... Aku adalah anak ke-2 dr 4 adik-bradik... Status aku skrg: Berkahwin... Aku ni Giler2 skt... Hobi aku Suka m'lancong .. Slmt Dtg ke blog aku yg x sbrapa nie.... layarilah syurga duniaku nie utk knal siapa dri aku yg sbenarnya.... Harap korg akan t'hibur...

Followers

Friday, 28 December 2012

Al-Fatihah....

Hari nie... pagi2 lg aku dah dapat 1 berita yg agak menyedihkan bt aku .....
kawan aku Nad msj bgtau yg bapak masuk Hospital... bila aku mesej blik lbih kurang pkl 11 pg... Nad trus call aku bgtau yang bapak dah pun kembali ke Rahmatullah.... Al-fatihah bt bapak.... Rasa sedih mmg sangat2 dirasai... lebih2 lagi bt kawan aku Nadiah sbb... baru seminggu ja lepas dia melangsungkan pernikahan... bapak pun pergi menghadap Ilahi....
Semoga Nadiah dan Keluarga tabah dalam menghadapi Dugaan Allah S.W.T..... 
Setiap yg hidup itu pasti akan pergi jgak.....
Bt bapak... Semoga bapak ditempatkan di klangan org2 yg beriman......

Thursday, 20 December 2012

Syukur....

Alhamdulillah.....
Akhirnya kawan baik aku dah pun bergelar isteri selepas sekian lama m'jadi ibu tunggal.... 
aku harap perhubungan yang kalian bina akan sampai ke Syurga Hendak-Nya..... Aku doakan... agar kawan baik aku ni akan jd isteri yang solehah..... Dia yang kawin aku plak yng over excited... he he he.... Best sangat sebab dapat tgk kawan ku bahagia jgak akhirnya lpas apa yg dia dah lalui....

Wednesday, 28 November 2012

Lama Sungguh

Lamanya x update blog ni..... kesian kat blog ni sbb x di update... nak bt mcm mna.... sjak x keja ni... lg jarang2  la aku nak bkak blog.... but i'm still lg kat sni cuma masa dan tmpt ja yg x mengizinkan aku utk trus update blog ni... aku skrg ni pun dah malas nak pikir pasal org lain... apa yg aku tau... aku cuma nak family aku bahagia ja..... so ... never mind whatever people say or do .. I do not want to know for sure....yang pasti aku cukup bahagia dengan cara aku sekarang walaupun pendapatan aku agak berkurangan sejak aku dah benti keja nie.... xpa la kan.. rezki 2 ada di mna2... oklah... nnt klu ada apa2 cita aku update lg kat cni k..... bye... Assalamualaikum....

Wednesday, 9 May 2012

lamanya.....

Amboiiiii.................... lama sgguh rsanya x post apa2 kat sni.... mmg lama pun... 2 bln lbh..... maklum la sibuk ngan keja smpai x smpat nak post..... sibuk x sibuk smpai kwan aku sndri pun dah majuk la ngan aku sbb  aku janji nak p umah dy... tp aku x p.... kesian.. kesian... kesian.... aku mintak maaf ye Nad..... aku tgh ssah skrg ni.... keja plak menimbun... nnt klu btul2 aku dah xde apa2 keja aku pasti akan p umah ang.... aku mintak ampun n maaf skali lg ye.....

Tuesday, 14 February 2012

Kira Lagi..!!!

Tggai 12 ari ja lg nak p SARAWAK... apa persiapan pun aku x bt lg.... Come On Diyana.... Let's Do It... nnt x smpat plak.... 12 hari....12 hari...

Saturday, 11 February 2012

Hati x Tenang....

Ari ni.... hati aku rsa x tenang je,,,, aku sdri pun x pasti knapa... mcm ada sesuatu yg x kna ja ngan aku ni.... nak kta aku ada cri gduh ngan org xde pun... org kata kat aku n cri psal ngan aku lg ada la.... aku bkn la nak ckp aku baik tp aku x penah nak kacau duit ringgit org.... amik tau hal org... tp apa yg aku bt... smua org nak amik tau... nak kta.... slama ni aku ssah aku x penah mtak tlg ngan sesapa... smuanya aku usaha sdri... tp entah la... knapa blh jd spai mcm ni pun aku x tau.... pelik la dgn org zaman skrg ni.... btul2 aku x paham....

Monday, 6 February 2012

Hilang Rsa Rindu.....

smlm bff aku bru spai blik dr KL...... lpas dy pg tlg fmily dy m'niaga... dy ada ckap nak dtg umah aku... tp sbb dah ltih sgt so x jd lah dy dtg.... mlm 2 aku ajak bff aku pg mkn sate kat gerai adik aku m'niaga... ilang rsa rindu aku waktu 2 bla tgk anak dpan mata... dah besar rsanya anak2 mama... Siti Nur Fatimah n Muhammad Nur Firdaus.... Masing2 skrg ni dah pun skolah.... aku happy sgt sbb dpt jpa diorg... Bff aku plak si Nad ni... makin tembam n cubby..... suka aku tgk dy... Nak kta org aku pun sma ja... Tembam n cubby jgak.... he..he..he... apa2 pun aku happy sgt.... sbb anak2 wlaupun jauh dr aku tp diorg blh ingat kat aku.... trun je keta... dah jerit2 pggl mama diana... mama diana... rsa sayu je hati ni bla tgk anak2..... For Nad.... thank you very much dear... sbb dah bwak anak2 blik utk jpa aku..... skrg ni rsa x sabar plak hati ni nak ke KL utk jpa ngan anak2 lg bln 3 nie..... InsyaAllah... klu ada rezki lbh... mama akan blikan oleh2 dr SARAWAK bt anak2 mama k.....

Friday, 3 February 2012

Hari Demi Hari

Ha...ha...ha... tggl lg 23 arie ja lg utk aku ke SARAWAK.... Tak sabaq dah rsa ati ni... dah siap bwk dlm mimpi lg time tidoq..... sukanya......................

Tuesday, 31 January 2012

M'hitung Hari.... Bestnya....

ari ni dah 31 Jan 2012... tggai lg 26 ari ja utk aku n fmily b'angkat ke SARAWAK..... x sabaq plak rsa ati ni.... tkut pun ada jgak sbb aku ni kan x penah naik kapal t'bang.... mcm2 aku pikir pasai nak naik kapal t'bang nie....
planning schedule aku mgkin akn jd mcm ni nnt :-

Hari : Ahad
Tarikh : 26/02/2012
Jaudal : B'tolak dr umah di Sungai Petani ke Melaka    

Hari : Isnin
Tarikh : 27/02/2012
Jaudal : B'ada d Melaka n b'tolak ke Johor Bharu 

Hari : Selasa
Tarikh : 28/02/2012
Jaudal : Menaiki p'nerbangan ke Sarawak.. 
            (Airport Senai, Johor Bharu)

Hari : Rabu
Tarikh : 29/02/2012
Jaudal : B'lgsgnya majlis p'tunangan antara cousin aku n psgannya...
            majlis hnya akan b'lgsg dlm suasana yg sederhana sja....

Hari : Khamis - Jumaat
Tarikh : 01 - 02/03/2012
Jaudal : Jalan2 n Shopping time....

Hari : Sabtu - Ahad
Tarikh : 03 - 04/03/2012
Jaudal : B'lgsgnya majlis p'kahwinan n p'sandingan..

Hari : Isnin
Tarikh : 05/03/2012
Jaudal : Jalan2 n Shopping time.... ( for last moment.... Bli skit oleh2 bt kwan2)

Hari : Selasa
Tarikh : 06/03/2012
Jaudal : B'tolak blik dr Sarawak
            (Airport Kuching, Sarawak)
            B'tolak blik dr Airport Senai, Johor Bharu ke KL....
            Sggah kat umah NAD.....
  
Hari : Rabu - Khamis
Tarikh : 07 - 08/03/2012
Jaudal : Jalan2 n Shopping time d KL dgn NAD.... Planning nak p ZOO NEGARA
ICT Shah Alam

Hari : Jumaat
Tarikh :09/03/2012
Jaudal : B'tolak blik dr KL....

Hari : Sabtu - Ahad
Tarikh :10 - 11/03/2010
Jaudal : Berehat sblm mula b'kerja blik pd 12/03/2012... mesti rsa mlas gila time ni...

Hrap2 planning nie akan b'jln mcm yg d'rancang.... Amin.....

Saturday, 28 January 2012

Nak Pkai Enset Baru...

Ari nie aku rsa mcm nak pkai enset bru la.... tp x tau nak pkai enset apa.... tringin jgak nak pkai BlackBerry... sbb rmai kwan2 aku skrg ni pkai BB.... ermmm tp x mampu la.. klu tkat enset 2nd hand 2 blh la.

Lpas aku chat im ngan NAD kat fb smlm... Nad syorkan aku utk pkai Nokia E72... sma mcm dy sbb dy ckap.... BB ni bla dah lma2 kita pkai dy akan format data blik mcm mula2 bru nak pkai... klu mcm 2 x jd la aku nak pkai sbb rsa mcm ssah je....
NAD ada bgtau aku yg kwan dy ada nak juai 1 Nokia E72..... NAd ckp klu aku nak dy blh spankan enset 2 utk aku.... rsa2 jd la aku amik enset 2.... skrg ni x sabaq plak rsa nak pkai enset 2.....

skrg ni aku cuma tggu NAD blik dr KL je p'tghan bln February ni utk aku amik enset ni..... ha...ha...ha...
akhirnya.... Aku n NAD pkai enset yg sma.... bkn tkat model ja... warna dy pun sma mcm yg atas ni.... walaupun enset ni cuma enset 2nd hand... tp aku suka sbb dah lma aku idam nak pkai enset mcm ni....
dpt jgak akhirnya.... HU...HU...HU...

Sunday, 22 January 2012

Hati turut B'duka n Kecewa....

Ari ni aku ada bkak fb aku kat umah mama aku sbb ari ni aku cuti..... bla aku bkak je fb... aku tgk ada msj dr kakak aku (kwan sejati aku NAD)... dlm msj 2 dy cri aku sbb nak luahkan prasaan sdih dy kat aku.... bla aku baca ja msj 2... dy ckp yg fmily dy xnak tlg dy utk bt majlis k'duri kawin dy nnt.... kakak dy siap sound dy gatai lg sbb nak kawin... aku nak org tau... mmg dy 2 janda anak 2 tp dy ttp ada hak utk m'nyayangi n d'sygi... apa slah n dosa dy spai diorg sggup bt dy mcm 2 haaa... aku x pham la... kesian aku tgk dy.... aku tmpg rsa sdih dgn apa yg dah b'laku kat dy ni....slama ni dy ssah dy xpenah nak mtak tlg org... knape bla dy snang n nak happy je org bt dy mcm 2.... aku n fmily aku ada la msj dy blik... klu diorg xnak bt... biar mama aku je yg btkan utk dy k'duri 2..... tp bla d'pikirkan blik nnt fmily dy ckp dy saja nak cri gduh lg plak... aku ckp la ngan dy.. blik bincang dlu baik2... kita tggu la tgk keputusannya mcm mna nnt... tp kat sni aku nak dy tau yg aku akan ttp sokong dy.... NAD.... SELAGI AKU HIDUP... AKU AKAN TTP SOKONG ANG SPAI BILA2.... yg pasti aku akan bt yg t'baik utk majlis 2 nnt k.....

Friday, 20 January 2012

Planning...... Planning...... Planning.....

As'kum...... rsa dah lma sgt kan aku x bt coretan peribadi aku kat sni.... dah lbh sbln tuuuuu.... hu...hu..hu.. lmanyaaaaaaaa....... utk ari ni aku nak cita skt psal kwan baik aku ni...... aku ada la dpt call dr dy.... dy ckp kat aku dy nak kawin.... dy ada bgtau aku dy nak bt majlis bersanding tp dlm bajet yg kcik je la... aku x ksah la kcik ke.... bsar ke... yg pting bg aku skrg ni dy bahagia dgn setiap p'kara yg dy bt... NAD.... AKU AKAN SENTIASA DOAKAN YG T'BAIK UTK ANG... ANG ADALAH SAHABAT MERANGKAP SAUDARA AKU SPAI BILA2...... HANYA TAKDIR YG DPT PISAHKAN KITA.... cewahhhhhhh.... filling la plak.... Utk kli p'tama aku akan bt pelamin... hiasan blik tidoq... n meja santapan pengantin... aku hrap2 kwan aku akn ska dgn apa yg aku akan bt utk dy ni...... yg penting... smua ni kami akan bt sdri utk majlis yg akan b'lgsg nnt..... smua dah dlm planing..... tggai nak bt ja lg....n hrap2 apa yg kami dah plan ni akn m'jd sperti mna yg kami nak.... tema dah pilih.... cuma tggai nak tentukan warna yg sesuai ja lg....bab2 hantaran plak aku kna la tggu tuan bdan dy blik sni dlu... bwak blik brg utk d'bt gubahan.... pulus jgn lpa k.... yg slbihnya msih dlm perancangan... kta tggu n lhat ja nnt k.....  x sbaq plak rsanya nak tgk kwan aku ni naik pelamin... rsa mcm dri sdri plak nak kawin lg skali... he...he...he... gatai aku ni no0o0..... ok lah.... nnt klu ada apa2 aku cita lg k... bye... see you...